Innovatie via de Startup Garage

bmw-startup-garageCombineer de strategische en wereldwijde slagkracht van een groot bedrijf met de cultuur van voortdurende innovatie, creativiteit en ondernemerschap van succesvolle startups, en je hebt schijnbaar winnend concept. Met de nieuw opgerichte Startup Garage streeft BMW ernaar om direct te profiteren van het potentieel van bijzonder innovatieve startups. 

Hiemee zet BMW een volgende stap in de samenwerking met startups. De groep heeft de krachten gebundeld met het Centre for Innovation and Business Creation (UnternehmerTUM) aan de Technische Universiteit van München voor het opzetten van het “TEchFounders” accelerator programma voor tech startups. Het accelerator programma geeft BMW toegang tot innovatieve technologieën, producten en diensten in een zeer vroeg stadium, met de mogelijkheid om samen te werken met de startup teams.

De automobiel fabrikant is altijd actief op zoek naar nieuwe baanbrekende technologieën, maar tot nu toe was het voor startups moeilijk om hun ideeën te presenteren. De vele interne processen en procedures van een grote onderneming kunnen heel ontmoedigend werken voor jonge bedrijven.

De efficiëntere processen van de BMW Startup Garage maken nu snelle en flexibele samenwerking mogelijk. Op deze manier kunnen meer startups sneller worden geïdentificeerd en geïntegreerd. Startups die interesse hebben kunnen zich online aanmelden voor BMW Startup Garage. De selectie wordt dan direct via BMW Startup Garage gemaakt, in nauw overleg met het innovatie management team en de relevante afdelingen van BMW.

Geselecteerde startups worden vervolgens onderworpen aan een speciaal programma van enkele maanden. De kern van dit programma is de ontwikkeling van een functioneel prototype van een toepassing die van belang is voor de BMW Group. Startups krijgen ook ondersteuning bij het opbouwen van hun netwerk binnen de organisatie en het opstellen van een business plan. In principe kan elke startup, waar ook ter wereld, zich aanmelden. En de regeling wordt niet beperkt tot ondernemingen in de automobielsector, maar strekt zich uit tot technologieën die uiteindelijk kunnen bijdragen aan technische automotive toepassingen.

Naast de BMW Startup Garage, bevordert de participatiemaatschappij BMW i Ventures ook de uitwisseling met jonge bedrijven, specifiek gericht op het ontwikkelen van innovatieve oplossingen voor stedelijke mobiliteit.

Tags: , ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie