Te pas en te onpas: disruptive innovation

De term disruption is langzamerhand nogal een buzzword aan het worden, zeker in combinatie met innovation. Daar waar gesproken wordt over innovatie lijkt het alsof met niets minder dan de disruptive — in goed Nederlands ‘ontwrichtende’ — variant genoegen wordt genomen. Onterecht, en daarmee dreigt het idee achter en de betekenis van disruptive innovation te vertroebelen.

Harvard Business School professor Clayton Christensen is de architect én autoriteit op het vlak van disruptive innovation. In 1997 beschreef hij de inmiddels wereldberoemde theorie in zijn boek The Innovator’s Dilemma. Recentelijk werd zijn theorie nog heftig bekritiseerd door (nota bene) Harvard professor Jill Lepore. Christensen liet het er niet bij zitten en kwam met een scherpe reactie in Businessweek.

Het boek is zeker het lezen waard. Wil je echter een korte uitleg van het idee achter disruptive innovation, dan is onderstaande video een prima startpunt.

Tags: ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie